Obilježena godišnjica napada na autobus kod Podujeva

Tanjug
Foto: Srna

PODUJEVO- Služenjem parastosa u crkvi Svete Petke u Lapljem Selu obeležena je 21-ogodišnjica od terorističkog napada na autobus Niš Ekspresa u Livadicama kod Podujeva, u kojem je poginulo 12 Srba, a 43 su povrijeđene.

Parastosu su prisustvovali članovi porodice jedne od stradalih Mirjane Dragović, putnici koji su preživjeli napad, mještani i predstavnici lokalnih institucija u Gračanici, prenosi Kosovo onlajn.

Sestra stradale Mirjane Dragović, Jelena Stojanović, koja je i sama teško povređena u bombaškom napadu, rekla je da je bol nakon svih ovih godina sve veći.

U jednom od autobusa bio je i Srđan Popović iz Gračanice, koji je rekao da je užasno što do sada nisu pronađeni počinioci ovog, ali i drugih zločina na KiM.

"Međunarodna zajednica nije izvršila pritisak na sve bezbjednosne strukture da na odgovorniji način priđu ovom slučaju. Ovaj proces mora ponovo da se otvori kao i za ostale zločine i da počinioci budu pronađeni", rekao je Popović.

Albanac Fljorim Ejupi bio je jedini osumnjičeni za napad i on je prvobitno osuđen na 40 godina zatvora, a potom je oslobođen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana