Obijen Centar za djecu sa autizmom

GS
Foto: Printskrin

Centar za djecu s autizmom u Bačkom Gradištu trebalo bi da bude uskoro izgrađen, ali nažalost bio je na meti lopova.

Udruženja roditelja djece s autizmom prije godinu dana započeli su izgradnju Centra za autizam u Bačkom Gradištu. Međutim, ovaj prostor je obijen i opljačkan. Ukraden je veliki broj alata, kao i agregat koji je bio neophodan za struju.

Radovi se nastavljaju, ali nažalost zbog pljačke su usporeni,a plan je da se ovaj centar za autizam otvori u aprilu.

"Bili smo šokirani u prvom momentu i odmah smo otišli tamo da vidimo šta se desilo. Zvali smo policiju koja je došla na lice mesta i uradila taj neki uviđaj, napravili su zapisnik. Trebalo nam je vremena da ustanovimo šta nam sve zapravo fali, jer su se zaista potrudili, da tako kažem, temeljno su odradili taj svoj posao, ako mogu tako da ga nazovem, nažalost. Dakle, ukrali su jako puno alata i odneli su agregat, što je nama onako isto veliki problem, jer još uvek nemamo priključak za struju, nije završena struja za taj objekat", rekla je Dušica Jaćimović, iz udruženja roditelja dece sa autizmom "Svoj svet".

Kako navodi Jaćimović, prije godinu dana je počela realizacija ovog projekta kada je kupljeno zemljište u Bačkom Gradištu. Prva faza je izgradnja manjeg objekta koji su nazvali dnevni boravak, iako to nije klasičan dnevni boravak već je više prostor gdje će roditelji moći da ostave svoju djecu sa autizmom na više dana po potrebi, piše B92.

"Pre godinu dana je dakle počela izgradnja i plan je da ga svečano otvorimo u aprilu, povodom Svetskog dana autizma. Mi zaista i verujemo da će se Centar za autizam i otvoriti u aprilu kao što je i planirano", rekla je Jaćimović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana