Novo hapšenje na KiM, uhapšen Srbin na prelazu Merdare

Srna
Foto: Ilustracija

KOSOVSKA MITROVICA - Tomica Bojković iz Prilužja kod Obilića uhapšen je na punktu Merdare i odveden u stanicu policije u Prištini, potvrdili su članovi njegove porodice.

Iz porodice je RTS-u rečeno da je Tomica Bojković dolazio iz centralne Srbije, a prilikom kontrole naredili su mu da izađe iz automobila i odveli ga u pravcu Prištine.

Razlozi hapšenja porodici nisu poznati.

Tomica Bojković rođen je 1971. godine i ima troje djece.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je poručila da je angažovala advokata privedenom Srbinu, koji će provjeriti sve detalje njegovog privođenja i pružiti mu neophodnu pravnu pomoć i zaštitu.

„Novim proizvoljnim hapšenjem Srba od strane Prištine, našem narodu se šalje poruka da nisu dobrodošli na svojoj rodnoj grudi i dodatno se zastrašuju, sa ciljem njihovog trajnog progona sa prostora Kosova i Metohje. Nema sumnje da je reč o tihom institucionalnom etničkom čišćenju Srba i sprovođenju plana Aljbina Kurtija o etnički čistom Kosovu i Metohiji, gde se Srbima šalje poruka da u svakom trenutku mogu završiti u Kurtijevim kazamatima“, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana