Novi slučajevi morbila u Srbiji, među pacijentima i dijete od 14 mjeseci

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ objavio je da su ukupno registrovana 43 slučaja morbila, te da je među pacijentima i dijete uzrasta 14 mjeseci iz Beograda.

Kako je navedeno, na teritoriji Smedereva registrovano je ukupno 38 slučajeva morbila, a na teritoriji Novog Sada dva slučaja.

Na teritoriji Beograda registrovana su tri slučaja morbila, od kojih je posljednji potvrđen 10. marta kod djeteta uzrasta 14 mjeseci. Prethodno su morbile potvrđene 17. februara kod kod djeteta uzrasta četiri mjeseca, a 18. februara kod osobe stare 21 godinu.

Od 11. januara ove godine na snazi su pooštrene mjere epidemiološkog nadzora nad malim boginjama na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Planom aktivnosti za odstranjivanje ove bolesti u zemlji (prijava sumnje, laboratorijska dijagnostika, izolacija i lečenje oboljelih, zdravstveni nadzor, epidemiološki nadzor, vakcinacija nevakcinisanih i nepotpuno vakcinisanih lica, vakcinacija osetljivih lica iz kontakta unutar 72 sata), prenosi Tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana