Novi Sad: Isporuka građevinskog materijala za 47 izbjegličkih porodica

Srna
Novi Sad: Isporuka građevinskog materijala za 47 izbjegličkih porodica

NOVI SAD - U Novom Sadu danas je počela isporuka građevinskog materijala za 47 izbjegličkih porodica koje žive na području Vojvodine. Oni su dobili sredstva za građevinski materijal posredstvom vojvođanskog Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica.

Povodom toga, predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posjetio je danas porodicu Reljić, izbjeglu iz Siska, koja gradi kuću u Ledincima, fruškogorskom naselju na sremskoj strani Novog Sada.

"Pokrajinska vlada je posredstvom Fonda u protekle četiri godine uspela znatno da uveća sredstva za pomoć izbeglim i raseljenim licima. Sva sredstva za sve programe su bespovratna. Veliko je zadovoljstvo videti novi početak za ovu i sve druge porodice koje smo pomogli", rekao je Mirović novinarima.

On je podsjetio da Pokrajinska vlada realizuje i brojne druge konkurse za pomoć izbjeglim i raseljenim licima, poput programa za kupovinu seoskih kuća i istakao da je ta vlada u protekle četiri godine vodila odgovornu socijalnu politiku.

"Više od milijardu dinara /oko 8,5 miliona evra/ izdvajamo godišnje za oblast socijalne politike. Imamo kontinuitet ulaganja i iz godine u godinu povećavamo sredstva za ove namene", naveo je Mirović.

Istom prilikom, direktor pokrajinskog Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica Duško Ćutilo naveo je da je za programe stambenog zbrinjavanja izbjeglih lica Pokrajinska vlada od 2016. godine do danas izdvojila 120 miliona dinara /oko milion evra/.

Predrag Reljić, domaćin koji gradi kuću u Ledincima, zahvalio je Pokrajinskoj vladi i Fondu što će, kako je naveo, poslije 25 godina podstanarskog života njegova četvoročlana porodica dobiti krov nad glavom.

Današnjem događaju u Ledincima prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana