Novi protest ispred Vlade Srbije

GS
Novi protest ispred Vlade Srbije

BEOGRAD - Grupa ljudi koja se protivi najavi iskopavanja litijuma i kompaniji Rio Tinto došla je večeras ispred zgrade Vlade Srbije, gde je saobraćaj na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša zaustavljen.

Oni su kao razlog naveli nezadovoljstvo zbog hapšenja aktivista koji su sinoć učestvovali u blokadama željezničkih stanica "Prokop" i "Novi Beograd".
    
Ranije danas ispred Policijske uprave za Grad Beograd u Bulevaru Despota Stefana okupila se manja grupa ljudi, koja je, kako su rekli, došla da pruži podršku privedenima poslije sinoćnjih protesta protiv najave iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto.
    
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je ranije danas da je posle sinoćnjeg protesta, privedeno 14 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela. 
    
Dodao je da su tri lica privedena zbog sumnje da su izvršili prekršaje, a dva lica koja su strani državljani.
    
"Biće podnete krivične prijave i prekršajne prijave za sve počinioce tih dela", rekao je Dačić.
    
Predsjednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović izjavila je da su tri osobe privedene tokom demonstracija protiv iskopavanja litijuma i da je za dve doneta odluka o kazni zatvora od 30, a za treću 40 dana.
    
Ristanović je za Tanjug rekla da su te tri osobe optužene za narušavanje javnog reda i mira drskim i bezobzirnim ponašanjem. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana