Novi paketi malih grantova za izbjeglice iz BiH i Hrvatske

Tanjug
Novi paketi malih grantova za izbjeglice iz BiH i Hrvatske

BEOGRAD - Do kraja nedelje biće održana dva sastanka sa dobavljačim oko nabavke 29 paketa malog granta robe za pomoć izbjeglicama iz BiH i Hrvatske, saopštila je danas državna Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru

Mali grant uključuje nabavku građevinskog materijala, namještaja i električnih uređaja za potrebe opremanja seoskih domaćinstava na teritoriji Pančeva i Sombora.

Sastanci će biti informativnog karaktera i održani u Pančevu sutra, a u Somboru u petak, 15.jula. Do sastanaka dolazi u okviru devetog potprojekta Projekta Regionalnog stambenog programa za rješenje stambenog pitanja izbegličkih porodica koji sprovodi Komesarijat za izbjeglice i migracije.

Radi se o nabavci 14 paketa malog granta za Pančevo i 15 za Sombor. U istom potprojektu previđena je i nabavka malog granta za izjbeglice na prostorima Rume, Beograda, Bačke Palanke, Inđije, Iriga, Kikinda na kojima će biti dodjeljeno po 15 paketa. Za izbjeglice u Sremskoj Mitrovici predviđeno je 14 a za Kulu jedan paket.

"Pozivamo zainteresovane dobavljače da prisustvuju sastanku u cilju uspešne realizacije postupka javne nabavke malog granta. Napominjemo da su donatorska sredstva kojim se finansira ovaj program vremenski ograničena i da je neophodno da budemo što efikasniji", saopšteno je iz Jedinice.

Programom rukovodi Komesarijat kao vodeća institucija u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima koja ima implementacionu funkciju.

Regionalni program je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske kojim se obezbjeđuju trajna stambena rješenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS, UNHCR i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije koja je najveći donator. Donatori su i SAD, Nemačka, Norveška, Švajcarska, Italija, Danska, Turska, Luksemburga, Španija, Kipar, Češka, Mađarska, Rumunija i Slovačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana