Novi komandant KFOR-a sastao se s predstavnicima Srba na Kosmetu

Tanjug
Novi komandant KFOR-a sastao se s predstavnicima Srba na Kosmetu

PRIŠTINA- Komandant misije KFOR-a general-major Anđelo Mikele Ristučia sastao se sa Milanom Rakićem, predsjednikom Srpske liste i gradonačelnicima četiri opštine sa sjevera Kosova, saopštio je KFOR.

Razgovaralo se o opštoj situaciji, a posebno o kredibilnoj i transparentnoj komunikaciji i bezbjednosnim aspektima na severu Kosova.

Komandant KFOR-a je obavijestio Rakića i predstavnike opština o tekućim aktivnostima vojne misije i naporima da spriječi bilo kakvu eskalaciju u budućnosti.

On je uvjerio gradonačelnike da KFOR pažljivo prati situaciju, posebno na sjeveru Kosova i da ostaje fokusiran na svakodnevnu implementaciju svog mandata, koji proizilazi iz Rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244, a to su omogućavanje bezbjednog okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu.

General Ristučia pozvao je sve strane da izbjegavaju jednostrane akcije, uzdrže se od nasilja i konstruktivno se angažuju u dijalogu.

U saopštenju se navodi da KFOR ostaje nepristrasan i posvećen pružanju bezbjednosnog okvira u kojem može da se nastavi dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana