Novi detalji stradanja šestočlane porodice: Nisu imali nikakvu mogućnost da se spasu

Tanjug
Novi detalji stradanja šestočlane porodice: Nisu imali nikakvu mogućnost da se spasu

NOVI SAD - Načelnik uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac rekao je danas da je šestočlana porodica koja je stradala u požaru u novosadskom naselju Salajka bila onemogućena da se evakuiše zbog stanja kuće.

-Radi se o jednoj specifičnoj situaciji, objekat nema priključenu električnu energiju nego su u pitanju produžni kablovi. Čvrst objekat gde je porodica i pronađena, gde postoji prozor koji se naslanja na ogradu Almaškog groblja, samim tim oni su bili onemogućeni da se evakuišu - kazao je Milovac novinarima na licu mesta.

Prema njegovim riječima, intervencija nije bila tog obima da može da se kaže da je to izuzetno velika intervencija gdje je potrebno mnogo vatrogasaca i vozila.

-Apsolutno ćemo sve ispitati i utvrditi da li postoji prostor za nešto što nije u skladu sa našim procedurama rada, ali ja smatram da su naši vatrogasci i spasioci apsolutno ispravno postupili i brzo - rekao je Milovac.

On je dodao i da su vatrogasci posle dojave za minut već izašli iz vatrogasne brigade i stigli na mjesto događaja, ali da razuijme i da su minuti kao sati kada su ljudi u nevolji.

U požaru koji je rano jutros izbio u Novom Sadu u naselju Salajka, stradalo je šest mladih osoba, od čega četvoro djece, a gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić najavio je da će se zbog te tragedije proglasiti Dan žalosti.

Povezani tekstovi:

Ovo je porodica koja je stradala u požaru

U požaru stradali mladi roditelji i četvoro djece od dvije do sedam godina

Velika tragedija u Novom Sadu: Više stradalih u požaru!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana