Novi detalji o Srbinu koji je nestao u Grčkoj: Porodica poslala DNK na analizu

GS
Radovan Juračić
Foto: Internet | Radovan Juračić

BEOGRAD - Otisci prstiju tijela koje je pronađeno početkom juna u blizini ostrva Serifos, na stijenama u moru, 120 kilometa od Atine, izgleda da da pripadaju nestalom Radovanu Juračiću (44) iz Kikinde.

Porodica ipak ne gubi nadu.

Tijelo koje je pronađeno nalazi se na obdukciji, a Radovanova majka Radoslava Markov dala je uzorak za DNK analizu koji bi konačno, sa sigurnošću, mogao da potvrdi da li je u pitanju njen sin. Kako je rekla, otisci prstiju pronađenog tijela odgovaraju Radovanim.

- Urađeni su otisci prstiju i odgovaraju Radovanovim, telo je sedam dana bilo u moru i potpuno je neprepoznatljiv. Odeća odgovara onoj koju je moj sin nosio, malo ispupčenje na obrazu, i to govori da je Radovan. Burme i zlatnog lanca nema, ali je sat tu i brojanica, koja ga je spasla da ga ne bace u masovnu grobnicu, gde sahranjuju migrante - kaže majka Radoslava.

Ona dodaje da je pronađeno tijelo potpuno crno, da po liku ne može da se utvrdi ko je u pitanju, ali i da je viđeno nešto čudno, što je porodicu nestalog Kikinđanina dodatno potreslo.

- U telu koje je pronađeno i krv je crna, to se sve pročišćava. Ni Radovanov kum po slikama koje su mu dali u Grčkoj, radi identifikacije tela, nije mogao da potvrdi da je moj sin u pitanju. Međutim, video je dve rupe na stomaku, a Radovan ima samo mali ožiljak od operacije slepog creva - kroz suze priča majka Radoslava, koja ne može ni da pretpostavi šta bi mogao da bude uzrok tim ranama.

Misterija oko nestanka

Misterija oko nestanka Radovana Juračića u Grčkoj, kada su mu se posljednji trag gubi 29. maja sa broda kojim je putovao na ostrvo Kos, traje više od mjesec dana. On se ukrcao u 18 sati iz Atine na feribot, gdje je namjeravao da nađe sezonski posao. Posljednji put čuo se istog dana oko 20 sati sa suprugom Draganom i od tada mu se gubi svaki trag. U potragu za njim uključena je grčka i srpska policija, a njegov nestanak istražuje i Interpol.

- Zaista ne znam, mi i dalje ne gubimo nadu i nadamo se da je Radovan živ. Najcrnje slutnje su da mu je neko izvadio organe, ali ne želim da mislim o tome. Sve je i dalje samo nagađanje, a ova istraga predugo traje. Ne znam ni zašto sam tek sada dala uzorak za DNK analizu. Išla sam ove nedelje u Institu za sudsku medicinu. Čekaju se i rezultati toksikološke analize koja će konstatovati uzrok smrti - rekla je majka nestalog Kikinđanina.

Rezultati DNK analize, ukoliko sve bude bilo po pravilima i proceduri, trebalo bi da budu završeni sledeće nedjelje, ali kako kaže Radovanova majka, svi su izgledi da će to potrajati.

Međutim, čak i da se utvrdi da je tijelo nađeno u moru zaista nestali Srbin iz Kikinde, dva detalja govore da će se veoma teško ikada saznati šta se zaista desilo sa njim. prenosi Kurir.

Prvi je podatak da na brodu ima samo jedna kamera, koja nije snimila eventualni Radovanov pad u more, i drugi je zbunjujuća činjenica da putnici sa tog broda nikako ne mogu da padnu u more, već samo na palubu.

Pronađen pasoš poslije dvije nedjelje

Paralelno sa tim, policija je na brodu na koji se ukrcao Juračić pronašla njegov pasoš.

- To je čudno jer su dve nedelje pretraživali brod. Radovanova porodica traži kamere sa video nadzora kako bi se utvrdilo šta se dogodilo kobne noći. Ono što otežava istragu jeste što je na brodu postojala samo jedna kamera i to kod bara. Takođe, ne zna se kako je mogao da padne sa broda u more jer kada se padne sa broda, pada se direktno na palubu - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Ranije su pronađeni torba i telefon koji odgovaraju opisu koji je dala porodica nestalog Radovana. Njegove stvari bi trebalo da prepozna Radovanov kum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana