Nove mjere u Srbiji: Od ponedjeljka u lokale poslije 20.00 časova uz kovid propusnice

Srna
Nove mjere u Srbiji: Od ponedjeljka u lokale poslije 20.00 časova uz kovid propusnice

BEOGRAD - U Srbiji će od ponedjeljka, 8. novembra, biti potrebne kovid propusnice za ulazak u ugostiteljske i srodne objekte poslije 20.00 časova, a jesenji raspust za osnovce i srednjoškolce produžen je do 12. novembra, odlučio je Krizni štab za borbu protiv virusa korona.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević pojasnila je da će nova mjera za kovid propusnice biti neophodna za ulazak u sve ugostiteljske objekte, kockarnice, kladionice i "slot" klubove.

Ona je naglasila da će ovi objekti moći da rade 24 časa, ukoliko svi gosti nakon 20.00 časova budu imali propusnice.

Tepavčevićeva je navela da je odluka o produženom jesenjem raspustu za osnovce i srednjoškolce donesena radi postizanja efekta smanjenje obolijevanja od virusa korona u školskom uzrastu i opštoj populaciji.

"Prvi radni dan za učenike biće ponedeljak, 15. novembar", navela je Tepavčevićeva na konferenciji za novinare nakon sjednice Kriznog štaba.

Ministar je ponovila da je vakcinacija, posebno u populaciji od 18 do 35 godine, od izuzetne važnosti da se epidemija pobijedi.

Ona je navela da je u Srbiji vakcinisano 56 odsto odraslih, ali da je problem u ovoj starosnoj grupi, gdje je vakcinisan tek svaki četvrti građanin.

"Nije komplikovano. Ukoliko se danas vakcinišu svi koji to nisu uradili pobeda je na pragu", poručila je Tepavčevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana