Nova optužnica protiv Belivuka, Šarića i ostalih za ubistvo u Grčkoj

SRNA
Nova optužnica protiv Belivuka, Šarića i ostalih za ubistvo u Grčkoj

BEOGRAD - Javno tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je danas optužnicu protiv 19 lica, među kojima su i Veljko Belivuk i Darko Šarić, zbog ubistava izvršenih prije četiri godine u Atini i na Krfu.

Riječ je o ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini izvršenim u januaru 2020. godine, te Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, 23. jula, 2020. godine.

Kao organizatori su označeni Belivuk i Šarić, kao i Radoje Zvicer, državljanin Crne Gore, protiv kojeg se zbog ovih krivičnih djela vodi postupak u Grčkoj.

Optužnica obuhvata i Milovana Zdravkovića, Ratka Živkovića, Stefana Andrejića, Dragana Tomića, Marka Petkovića, Vladimira Mandića, Slobodana Vujačića, Nataše Dedić, Blagoja Gašića, Nebojše Jankovića, Vladimira Vojnovića, Dušana Jovanovića, Radeta Stojićevića, Filipa Kneževića, Milinka Brašnjovića, Marka Stankovića i Miloša Jevrića.

Suđenje u odsustvu predloženo je za sedam optuženih lica - Jevriću, Zdravkoviću, Živkoviću, Andrejiću, Gašiću, Kneževiću i Stankoviću, dok je za 12 okrivljenih predloženo produženje pritvora.

Optužnica je, između ostalog, rezultat zajedničkog istražnog tima pravosudnih organa Srbije i Grčke, a predata je na potvrđivanje Višem sudu Posebno odjeljenje za organizovani kriminal u Beogradu.

Svi optuženi se terete za izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i dva krivična djela teško ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana