Niš: Trudnica koja je bila na respiratoru rodila sina, pa preminula

Srna
Niš: Trudnica koja je bila na respiratoru rodila sina, pa preminula

NIŠ - Tridesetčetvorogodišnja trudnica iz Vranja koja je bila na respiratoru u Kliničkom centru u Nišu, rodila je dječaka, ali je ubrzo nakon porođaja preminula.

"U posljednja 24 časa došlo je do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice. Na kontrolnom ultrazvuku utvrđeno je da je plod vitalan, pa je multidisciplinarni tim ljekara sastavljen od ginekologa, anesteziologa i pedijatra zbog pretećeg smrtnog ishoda majke, obavio porođaj carskim rezom. Intervencija je zahtjevala nadljudske napore ljekara, u više navrata rađena reanimacija i dijete je rođeno živo", saopštio je načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš Radmilo Janković.

On je izrazio žaljenje što je majka preminula, pojasnivši da je nakon porođaja došlo do novog srčanog zastoja i uprkos naporima ljekara porodilja je preminula.

Trudnica je primljena 3. jula u nišku bolnicu sa simptomima zaraze virusom korona, a od 18. jula nalazila se na respiratoru.

Direktor Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković rekla je da je beba trenutno u stabilnom stanju, prenio je "Telegraf".

"Ona je porođena sinoć oko 20.00 časova carskim rezom, rodila je dijete teško 900 grama. Nažalost, majka je preminula, a beba je preživjela. Dijete je na mehaničkoj ventilaciji i trenutno nije životno ugroženo", rekla je Slavkovićeva.

Ovo je druga trudnica koja je preminula od posljedica zaraze virusom korona u niškoj bolnici. Trudnica A.P. iz Orljana, koja je takođe bila na respiratoru, preminula je 21. jula, dan nakon što je rodila muško dijete koje je takođe preminulo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana