Nikolić: Radimo sve što možemo u slučaju kidnapovanja srpskog državljanina u Izraelu

Tanjug
Nikolić: Radimo sve što možemo u slučaju kidnapovanja srpskog državljanina u Izraelu

BEOGRAD - Ambasada Srbije u Izraelu upoznata je sa slučajem kidnapovanja mladića srpskog porijekla Alona Ohela /22/ tokom napada Hamasa i čini sve što može kada je riječ o izraelskim civilnim i vojnim vlastima, rekao je počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić.

"Imajući u vidu koliko je delikatan slučaj, ne možemo da previše komentarišemo. Nadamo se da ćemo uskoro imati više informacija", rekao je Nikolić za Tanjug.

On je naveo da su u kontaktu sa porodicom mladića.

Iz Ambasade Izraela u Srbiji navode da su Ohela "kidnapovali teroristi Hamasa tokom muzičkog festivala u južnom Izraelu".

Ambasadaor Izraela Jahel Vilan naveo je da je Srbija 42. država na listi zemalja čiji su građani kidnapovani tokom napada Hamasa.

"Molimo se za brzo oslobađanje Alona i svih ostalih nevinih talaca", napisao je Vilan na društvenoj mreži "Iks".

Majka kidnapovan mladića Idit Ohel, čija je porodica dijelom porijeklom iz Novog Sada, rekla je da je njen sin učestvovao na muzičkom festivalu na koji su 7. oktobra upali borci Hamasa i ubili više desetina ljudi.

Ohelova je rekla da je, pošto je Alon srpski državljanin, zatražila pomoć Konzulata Srbije u Izraelu, te dodala da se nada da će Beograd moći da pomogne da Hamas oslobodi njenog sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana