Nikola Nedeljković, uhapšen na Gazimestanu, pušten na slobodu

GS
Foto: Kosovo online

PRIŠTINA- Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu, poslije čega je osuđen na zatvorsku kaznu, pušten je na slobodu, prenose mediji.

Nedeljković je 6. septembra osuđen na osam mjeseci zatvora zbog navodnog "izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti", poslije čega je dva mjeseca proveo u pritvoru.

On je osuđen jer je, navodno, uzvikivao "ubij, ubij Šiptara", što je tvrdio jedan svjedok - policajac koji ga je i priveo u završnici obilježavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Početkom decembra, Apelacioni sud u Prištini je smanjio kaznu Nedeljkoviću. Njega je Kosovska policija uhapsila 28. juna. 

Advokat Nikole Nedeljkovića (20) Jovana Filipović potvrdila je da je Nedeljković pušten iz pritvora u kosovskoj Mitrovici i da je na putu ka centralnoj Srbiji. 

"Morao je da napusti Kosovo i ima zabranu ulaska na Kosovo koja će trajati godinu dana", rekla je Filipović.

Podsjetimo, danas je objavljeno da će Dejan Pantić, srpski policajac koji je uhapšen na Jarinju, biri pušen da se brani iz kućnog pritvora. Od hapšenja, do danas porodica nije imala kontakt sa njim, a Srbi su provocirani tim hapšenjem, podigli barikade na sjeveru pokrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana