Nikola Kojo i Aleksandar Berček svjedoci u korist Miroslava Aleksića?

GS
Foto: Skrinšot

Među svjedocima profesora glume Miroslava Aleksića, a koje je predložio tokom jučerašnjeg pripremnog ročišta u Palati pravde, nalaze se brojni istaknuti glumci, među kojima su Nikola Kojo, Vuk Kostić, Goran Sultanović, Aleksandar Berček, ali i jedan monah - otac Ilarion.

Naime, Aleksić je juče negirao krivicu za nekoliko krivičnih djela silovanja, i tom prilikom sudu dostavio više od 50 izjava svjedoka, koji su navodno spremni da svjedoče u njegovu korist.

Aleksićeva odbrana, na čelu sa advokatom Zoranom Jakovljevićem, juče je sudu dostavila nove dokaze. Riječ je o izjavama glumaca, koji su iznijeli svoje viđenje časova koje je Aleksić držao u školi glume "Stvar srca", navode domaći mediji.

Sa druge strane, advokati oštećenih djevojaka u postupku su, nakon završetka ročišta, izjavili da na ovaj način odbrana Aleksića pokušava da uspori postupak.

Kako je rekao advokat Borivoje Borović, neki od tih glumaca, a koji su predloženi, javno su branili Aleksića što je, kako navodi, dovelo do "uništavanja dokaznog postupka".

 Riječ je o izjavama glumaca Vuka Kostića, Nikole Kojo, Gorana Sultanovića, Aleksandra Berčeka, Dubravke Mijatović, ali i oca Ilariona. Odluka suda o tome da li će prihvatiti nove dokaze i ispitati pomenute svjedoke i dalje nije poznata.

Većina tih glumaca je pohađala Aleksićevu školu glume. Međutim, najveće iznenađenje je da se među braniteljima osramoćenog učitelja glume nalazi i jedan monah. Riječ je o ocu Ilarionu, bivšem glumcu i pjevaču, koji se tokom devedesetih nalazio u žiži pažnje javnosti.

Rastko Lupulović, sada otac Ilarion, se pre zamonašenja bavio glumom i muzikom.

Podsjetimo, Miroslava Aleksića su dve devojke, polaznice škole glume, optužile za silovanje 2012, 2013. i 2018. godine, a još pet djevojaka za nedozvoljene polne radnje, koje su se dešavale kada su, kako su navele, pohađale časove u pjiku "Stvar srca".

Aleksić se tereti da je seksualno zlostavljao svoje učenice u periodu od 2008. do 2020. godine.

Za ovaj slučaj javnost je saznala u januaru ove godine, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Aleksića, tokom pohađanja škole "Stvar srca", koja se nalazi u centru Beograda.

"Imala sam 17 godina i već šest godina sam išla u školu Mike Aleksića. On je imao 61 godinu tada. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se", rekla je mlada glumica u svojoj ispovijesti.

Ubrzo nakon Milene, još devojaka osmelilo se i prijavilo Aleksića za razne vidove seksualnog nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana