Nesvakidašnji slučaj u Čačku: Tužili komšinicu zbog uvrede na Viberu

Agencije
Foto: Ilustracija

ČAČAK - Supružnici iz Čačka M. Ć. i M. Ć. tužili su komšinicu iz zgrade Đ. Đ., smatrajući da ih je uvrijedila porukom na viberu.

U krivičnoj tužbi upućenoj Osnovnom sudu u Čačku navodi se da je tužena 11. jula ove godine u 17.21 čas, sa svog naloga u viber grupi u koju su uključene sve komšije, poslala poruku:

-  A šta dužiš? Napiši stanarima zgrade šta je ovaj klošar Ć (...) uradio”, a tri minuta kasnije i: „Da, klošar Ć (...) koji je sada na moru, on i njegova žena. Mislim, oboje su klošari. Pardon, ona je klošarka, a on je klošar. Decu neću da mu vređam iako on tuđu decu maltretira, kao mene zadnjih mesec i po dana. Goni, ganja, maltretira i uznemirava” - prenose mediji i dodaju da je okrivljena prilikom slanja poruka koristila takozvano tagovanje.

U tužbi se ističe da je do nesuglasica došlo oko pasa lutalica koji se svakodnevno sakupljaju ispred zgrade gdje žive privatni tužioci i okrivljena. Zbog toga je učestala i prepiska na viber grupi.

Čine je svi stanari zgrade i, tvrdi advokat tužilaca, svih 30 članova grupe vidjelo je sporne poruke.

Tužioci predlažu da se okrivljena oglasi krivom zbog krivičnog djela uvrede i osudi na novčanu kaznu od oko 1.700 evra, te da plati troškove postupka.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana