Nestorović iznenađenje izbora: Sada smo relevantni

Tanjug
Nestorović iznenađenje izbora: Sada smo relevantni

BEOGRAD  - Nosilac liste "Mi - glas iz naroda" doktor Branimir Nestorović rekao je na konferenciji za medije u izbornom štabu te liste da je taj pokret postao relevantna politička snaga i da neće praviti koalicione sporazume u Beogradu.

-Mogu da obećam da nećemo izneveriti ljude koji su glasali za nas. Računamo da ćemo rasti i da ćemo za izvestan period postati dominantna politička snaga u Srbiji -rekao je Nestorović.

On je po pitanju izbora u Beogradu rekao da taj pokret ne razmišlja o koaliciji i da će podržati svaki konstruktivan prijedlog u Skupštini grada.

-Mislim da će biti jako teško formirati gradsku vlast. Biće novih izbora verovatno brzo. Mi nećemo podržati ni jednu stranu - naglasio je on.

Kandidat te liste za gradonačelnika Beograda Aleksandar Jerković je naglasio da su cijelu izbornu kampanju u Beogradu iznijeli putem društvenih mreža.

On se zahvalio svima koji su preko društvenih mreža širili objave i pomogli da se čuje za njih.

-Nismo dobili odgovorajući prostor u kampanji za Beograd - istakao je Jerković.

„Glas iz naroda“ čije je doktor Branimir Nestorović zaštitno lice (iako nije imenom na listi), osvojio je prema IPSOS-u i CeSID-u 4,8 odsto glasova na izborima u Srbiji.

-Niko nam nije davao šanse. A mi smo ušli u krug četiri, pet najjačih partija u zemlji. Mi smo u kampanji potrošili, do deset dana pred kraj kampanje 12.000 evra - rekao je Nestorović kada su objavljeni preliminarni rezultati.

Prevazišao je sve rezultate iz anketa i čini se „preuzeo“ najviše glasova Socijalističkoj partiji Srbijr, ali i Zavetnicima i Dverima.

Nestorović je nosilac „novog talasa“ u načinu političkog komuniciranja u Srbiji jer je ostvario popularnost na određenim Jutjub kanalima, nije se bavio tradicionalnom kampanjom, a uspio je da ostvari značajan rezultat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana