Nastavljeno suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

Srna
Nastavljeno suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

PRIŠTINA- Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića, predsjednika Građanske inicijative "Sloboda, pravda, demokratija", nastavljeno je danas u Osnovnom sudu u Prištini saslušanjem svjedoka Z.V. koji je bio zadužen za održavanje elektro-mreže u ulici gdje se 16. januara 2018. dogodilo ubistvo.

Svjedok Z.V. je potvrdio da je u vrijeme ubistva Ivanovića bio zadužen za održavanje elektro-mreže kojom se napajaju objekti u Ulici Sutjeska, navodeći da je ekipa imala intervenciju u toj ulici 5. januara, a od tog dana do kraja mjeseca nije bilo intervencija na mreži u dijelu naselja gdje je sjedište SDP-a.

Saslušanje svjedoka Z.O. je odgođeno zbog smrtnog slučaja u njegovoj porodici.

Sudski proces vodi se protiv policajaca Nedeljka Spasojevića, Radeta Basare, Dragiše Markovića i Žarka Jovanovića, civila Marka Rošića i sekretarice Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Silvane Arsović.

Saslušanje više od stotinu svjedoka biće nastavljeno, a datum će biti naknadno određen.

U Osnovnom sudu u Prištini u julu prošle godine počelo je suđenje za ubistvo Ivanovića, po trećoj, dopunjenoj optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva.

U optužnici nema okrivljenih za neposredno izvršenje krivičnog djela, kao ni navoda ko je i prema čijem nalogu ubio Ivanovića.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine sa šest metaka ispaljenih iz neposredne blizine u leđa u trenutku kada je ulazio u sjedište Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u Ulici Sutjeska u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana