Nasilniku koji je bebi polomio ruke i noge pritvor do 30 dana

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je prtitvor do 30 dana Rašidu B. iz Beograda, koji se sumnjiči da je 4. novembra u kući na Karaburmi pretukao bebu svoje vanbračne supruge.

Prema pisanju medija riječ je o djetetu koje još nema godinu dana. Djete je zadobilo teške povrijede i polomljene su mu obe ruke i noge.

Pretpostavlja se da ovo nije prvi put da je beba žrtva nasilja. Sumnja se da je u četvrtak Rašid B. ostao neko vrijeme sam u kući sa dječakom i da ga je, iz za sada nepoznatih razloga, pretukao do te mjere da je imao prelome obe ruke i noge, kao i druge brojne povrijede po tijelu, za koje se vjeruje da su nastale ranije.

Inače, djete je krvavo i sa podlivima zatekla majka. Iz zasad nepoznatih razloga, djete je u bolnicu prevezeno tek narednog dana, pišu mediji.

Tužilaštvo takođe utvrđuje, u zavisnosti od težine posljedica povrijeda kod djeteta, da li ovde ima elemenata krivičnog djela - ubistvo u pokušaju, u kom slučaju bi predmet bio prosleđen na nadležnost Višem javnom tužilaštvu.

"Donijeta je naredba o sprovođenju istrage i sljedi ispitivanje majke i svih svjedoka, kao i veštačneje povrijeda", preciziraju u tužilaštvu. Djete, koje još nema godinu dana, zadobilo je teške povrijede i polomljene su mu obe ruke i noge. Pretpostavlja se da ovo nije prvi put da je beba žrtva nasilja.

Sumnja se da je u četvrtak Rašid B. ostao neko vrijeme sam u kući sa dječakom i da ga je, iz za sada nepoznatih razloga, pretukao do te mjere da je imao prelome obe ruke i noge, kao i druge brojne povrijede po tijelu, za koje se vjeruje da su nastale ranije. Inače, djete je krvavo i sa podlivima zatekla majka. Iz zasad nepoznatih razloga, djete je u bolnicu prevezeno tek narednog dana, pišu mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana