Napetost na Kosovu: Priština istražuje srpske zvaničnike

GS
Napetost na Kosovu: Priština istražuje srpske zvaničnike

KOSOVSKA MITROVICA - Priština traži od srpskih predsjednika Privremenih organa na Kosovu i Metohiji da daju izjave zbog navodno falsifikovanog potpisa, izjavio je potpredsjednik Srpske liste Dragiša Milović.

- Imam informaciju da se traži da se od pojedinih predsjednika privremenih organa i direktora naših institucija traži da se 5. septembra jave u regionalnu jedinicu na sjeveru i daju izjavu zbog navodnog falsifikovanog potpisa, rekao je Milović za RTS.

On je dodao da su to predsjednici privremenih organa, između ostalih, Igor Simić i Milan Radojević.

- Poznato je da je negdje oko 80 viđenijih Srba sa Kosova i Metohije na spisku za hapšenje. To je svakodnevni psihološki pritisak, sve je jedan politički montiran proces kako bi se poslala poruka ljudima da nisu ovdje sigurni i da nemaju perspektivu, rekao je Milović.

Naglasio je da je situacija na terenu izuzetno teška, da vladaju velika napetost i neizvjesnost, kao i zabrinutost za to šta sljedeće vlasti u Prištini i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti mogu da urade.

Prema njegovim riječima, Kurti sve ovo radi kako bi otežao Srbima na Kosovu i Metohiji, da bi oni sami napustili taj prostor.

Prištinska policija upala je u petak u sjedište srpskih institucija na sjeveru Kosova, a u međuvremenu su na zgradu postavljene table sa nazivima privremenih prištinskih institucija.

Zaposleni Srbi pokušavaju da dođu na svoja radna mjesta, ali ih policija u tome sprečava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana