Napad na Lazara Đorđevića etnički motivisan

Srna
Napad na Lazara Đorđevića etnički motivisan

Vučitrn - Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocijenila je da nema sumnje da je napad na Lazara Đorđevića, u selu Gojbulja kod Vučitrna, etnički motivisan i očekuje da Albanac koji godinama maltretira srpske porodice bude najstrože sankcionisan, a da prijave koje upućuju Srbi budu najozbiljnije shvaćene i pravovremeno procesuirane.

”Politika tolerisanja incidenata, nekažnjivosti i blagih kazni stimulativno deluje na izgrednike, podjednako kao i ekstremističke političke poruke iz Prištine koje sokole ovakve incidente”, saopšteno je iz Kancelarije.

U saopštenju je navedeno da je Lazar Đorđević sa suprugom i dvoje male đece, koja još nisu ni pošla u školu, fizički napadnut dok je obrađivao porodičnu njivu, a da su veće posljedice spriječili mještani koji su pritrčali u pomoć i nekako uspjeli da ga odbrane.

Iz Kancelarije naglašavaju da je porodica Ademi u ovom kraju dobro poznata po svom incidentnom ponašanju i da se mještani godinama na njih bezuspješno žale policiji.

“Dve nedelje pre napada, porodica Đorđević prijavila je policiji Ademija jer im je posekao zasade voća. Izostala je sankcija, ali je Ademi danas napao Lazara pred decom i ženom, zbog čega je priveden. Povodom ovog slučaja formiran je predmet, a obavešten je i Kfor”, navedeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana