Nabhan: Potez Prištine neće proći nekažnjen

Srna
Nabhan: Potez Prištine neće proći nekažnjen

BEOGRAD - Ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan poručio je Prištini da otvaranje ambasade samoproglašenog Kosova u Jerusalimu neće proći nekažnjeno.

Nabhan je za "Kosovo onlajn" rekao da je takozvano Kosovo, koje, kako je istakao, još nije država, počelo da krši međunarodno pravo na štetu drugih naroda, ne samo na Balkanu, nego i na Bliskom istoku.

On je nakon jučerašnjeg zvaničnog početka rada ambasade Prištine u Jerusalimu rekao da su vrlo pažljivo pratili korake "takozvanog Kosova u vezi s otvaranjem diplomatskog predstavništva u Jerusalimu", te da su stalno o kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Palestine i da će biti preduzeti koraci na nivou Arapske lige i Islamske saradnje, koji se, kako je istakao, neće svidjeti Prištini.

"Kosovo nije članica nijedne od ovih organizacija, ali mnoge članice su priznale takozvano Kosovo i tražićemo od tih država da sada razmotre svoja priznanja", naglasio je Nabhan.

Ambasador Palestine je ukazao da otvaranjem ambasade u Jerusalimu Priština krši prava palestinskog naroda na svoju državu i prijestonicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana