Mihajlović: Na tržištu ima dovoljno nafte i naftnih derivata

Srna
Foto: Agencije

BEOGRAD - Za tržište u Srbiji obezbijeđeno je dovoljno nafte, naftnih derivata i gasa, snabdijevanje nije ugroženo i nema nikakvih ograničenja u kupovini naftnih derivata, izjavila je ministar rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je navela da je država na vrijeme obezbijedila dovoljnu količinu energenata u rezervama i da nema prekida u snabdijevanju, uprkos ratu u Ukrajini i svakodnevnom rastu cijena na tržištu. "I država i naftne kompanije su obezbedile dovoljno rezervi i nema potrebe da iko brine o nestašicama derivata.

Ima dovoljno svih derivata i nema nikakvih ograničenja u kupovini.

U rezervama imamo dizela i benzina za 60 dana, mazuta za 122 dana", rekla je Mihajlovićeva. Ona je dodala da Srbija u podzemnom skladištu gasa u Banatskom Dvoru ima 100 miliona metara kubnih gasa, što je, ako se računa prosječna potrošnja koja se za danas procjenjuje na oko 10 miliona metara kubnih, dovoljno za narednih 10 dana, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

"U Srbiji nema nikakvih problema sa snabdevanjem i isporukom nafte i naftnih derivata, niti će biti restrikcija u kupovini", istakla je Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana