Na pruzi Beograd-Novi Sad izbjegnut sudar vozova

Srna
Na pruzi Beograd-Novi Sad izbjegnut sudar vozova

BEOGRAD - Na pruzi Beograd-Novi Sad na stanici u Zemunu jutros je izbjegnut sudar dva voza, zahvaljujući brzoj, prisebnoj i profesionalnoj reakciji dispečera telekomande u stanici Beograd Centar.

Iz kompanije "Infrastrukture željeznice Srbije" saopšteno je da je dispečer u novom telekomandnom centru u željezničkoj stanici Beograd Centar, iz koga se prati saobraćaj vozova na pruzi Beograd Centar–Novi Sad, reagovao odgovorno i pravovremeno, nakon što je na monitorima za praćenje saobraćaja odmah registrovan položaj vozova.

On je naložio da se u Centru za daljinsko upravljanje isključi napon u kontaktnoj mreži na tom dijelu pruge, što je odmah i učinjeno i na taj način su se vozovi zaustavili, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je putnički voz koji je iz Bara saobraćao za Beograd Centar ulazio na deveti kolosijek u željezničkoj stanici Zemun.

U isto vrijeme, prema prvim informacijama sa lica mjesta, voz koji je iz Novog Sada saobraćao ka Beograd Centru krenuo je sa osmog kolosijeka i bez odobrenja prošao izlazni signal koji je zabranjivao dalju vožnju.

Oba voza su, kako se navodi, blagovremeno zaustavljena, sudar je izbjegnut, nema povrijeđenih i nema nikakve materijalne štete.

Željeznička komisija za isljeđenje vanrednih događaja treba da istraži sve detalje ovog događaja, a poslije završene istrage biće pokrenuti postupci, po zakonu, protiv onih čija odgovornost bude utvrđena, piše u saopštenju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana