Na prevaru pribavili podatke sa kartica i ukrali 170.000 evra

SRNA
Na prevaru pribavili podatke sa kartica i ukrali 170.000 evra

BEOGRAD - Tri osobe uhapšene su u Beogradu zbog prevare sa zloupotrebom podataka sa platnih kartica čime su oštetili više građana Srbije za više od 170.000 evra.

Sumnja se da su S.L. /29/, N.V. /32/ i B.M. /22/ iz Beograda prevarili više građana tako što su na "Fejsbuku" organizovali nagradnu igru preko lažne stranice Narodne banke Srbije /NBS/, koristeći njen logo i od učesnika tražili podatke sa platnih kartica kako bi učešćem dobili priliku da udvostruče novac koji imaju na platnom računu, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Oštećeni građani su im dostavljali podatke o platnoj kartici i stanju na računu, a oni su, kako se sumnja, novac sa tih računa prebacivali na naloge za onlajn klađenje, a potom ga i podizali.

Sumnja se da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 20.000.000 dinara /170.000 evra/ za koliko su i oštetili građane.

Troje uhapšenih osumnjičeno je za krivična djela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, prevara i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, određeno im je policijsko zadržavanje do 48 časova i biće sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje je rezultat saradnje pripadnika MUP-a Srbije, Uprave za tehniku Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Posebnog javnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana