Na Oplencu položeni vijenci i odata pošta Karađorđu

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD- u Crkvi svetog Đorđa na Oplencu danas su, podovodm Dana državnosti Srbije, položeni vijenci na sarkofag vođe Prvog srpskog ustanka Karađorđa Petrovića.

Počast Karađorđu, u ime Vlade Srbije, odala je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Vijence su na sarkofag vožda Karađorđa u Crkvi svetog Đorđa položile i delegacije Ministarstva odbrane, opštine Topola, Zadužbine kralja Petra Prvog i predstavnici udruženja, saopšteno je iz Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Tepavčevićeva, koja je i predsjednik vladinog Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, prethodno je prisustvovala centralnoj državnoj ceremoniji obilježavanja Dana državnosti Srbije u Orašcu, kod Spomenika voždu Karađorđu.

"Čestitam Sretenje i želim da u ovoj godini svi građani Srbije budu pre svega zdravi, a naša država, kao i do sada, jaka, stabilna i prosperitetna", poručila je Tepavčevićeva u čestitki povodom Sretenja, Dana državnosti Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana