Petković: Napad na Trajkoviće posljedica antisrpske politike Aljbina Kurtija

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da je večerašnji napad na kuću porodice Trajković u Kišnici kod Gračanice posljedica mržnje i antisrpske politike Aljbina Kurtija.

Petković je na "Tviteru" napisao da je razgovarao sa Trajkovićima, podsjećajući da se ova porodica više puta našla na meti albanskih ekstremista.

"Upravo sam razgovarao s domaćinom Trajkovićem na čiju je kuću u naselju Kišnica večeras bačen Molotovljev koktel. On i porodica više puta su bili na meti albanskih ekstremista. Ovaj napad je posledica mržnje i antisrpske politike Aljbina Kurtrija koji ovakve terorističke napade podržava", naveo je Petković.

U incidentu koji se dogodio oko 20 časova nije bilo povrijeđenih, a policija obavlja uviđaj.

Zoran Trajković ispričao je za RTV Gračanica da se su prvo začule sirene automobila ispred kuće, a potom i udarac u vrata.

- Mi smo izašli i vidjeli da su bacili Molotovljev koktel. Odmah smo pozvali policiju, čekamo i ekipu forenzike da stigne - rekao je Trajković, koji je u kući bio sa svojom šestočlanom porodicom.

On je istakao da su svi uznemireni, a naročito njegova trudna supruga i trogodišnji sin.

Ovo nije prvi napad na porodicu Trajković, pošto je prije nekoliko meseci na njihovoj ogradi ispisan grafit UČK, a prije dvije godine Zorana je napalo nekoliko komšija Albanaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana