Na kući srpske porodice ispisano OVK i Faton Hajrizi

Srna
Na kući srpske porodice ispisano OVK i Faton Hajrizi

BEOGRAD - Na kući porodice Đurković u selu Gojbulja kod Vučitrna protekle noći su ispisani grafiti “UČK” (OVK) i ime zločinca i teroriste Fatona Hajrizija, koji je nedavno hladnokrvno ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U Kancelariji smatraju da veličanje terorističke organizacije i posebno teroriste koji je nedavno izvršio krvavi pir u Loznici ovoj vrlo osjetljivoj bezbjednosnoj situaciji za Srbe na Kosovu i Metohiji unosi dodatni nemir i neizvjesnost za dalji život u pokrajini.

-I ovaj primer pokazuje da na prostoru Kosova i Metohije albanski ekstremisti otvoreno slave zločin teroriste Hajrizija, a ispisivanje njegovog imena na srpskoj kući ne može drugačije da se shvati nego kao pretnja preostalim Srbima, kako u Gojbulji, tako i na čitavom Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštnju.

U saopštenju se dodaje da je jasno da ovo nije izolovani slučaj, već sinhronizovana kampanja albanskih ekstremista da ovakvim otvorenim prijetnjama po svaku cijenu protjeraju Srbe sa njihovih ognjišta.

Iz Kancelarije su istakli da se ova kampanja vodi pod palicom (premijera samoproglašenog Kosova) Aljbina Kurtija, dodajući da je on najveća prijetnja miru na Balkanu zbog svoje opsesije da iskorijeni srpsko postojanje na Kosovu i Metohiji.

-Očekujemo da ovaj slučaj bez odlaganja osude predstavnici međunarodnih organizacija, kao i da preduzmu mere da se ovaj slučaj najhitnije reši i da se slični incidenti više ne dešavaju - poručili su iz Kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana