Na barskoj pruzi ponovo uspostavljen redovan saobraćaj

Tanjug
Na barskoj pruzi ponovo uspostavljen redovan saobraćaj

BEOGRAD - Na barskoj pruzi sinoć je ponovo uspostavljen redovan željeznički saobraćaj, nakon iskliznuća teretnog vagona između Priboja i Bistrice na Limu.

Željeznički saobraćaj bio je u prekidu na dionici Priboj - Bistrica na Limu, nakon što je 1. avgusta u 11.21 sati iskliznuo jedan vagon iz sastava teretnog voza koji je saobraćao na tom dijelu barske pruge, saopšteno je iz Infrastrukture željeznice Srbije.

Stručne službe Infrastrukture željeznice Srbije nakon iskliznuća teretnog voza za svega dan i po sanirale su tu dionicu barske pruge i uz veliko angažovanje osposobile je za ponovno uspostavljanje željezničkog saobraćaja.

S obzirom na oštećenje pruge, radovi su urađeni u izuzetno kratkom roku.

Trebalo je najpre na prugu podići teretni vagon koji je iskliznuo, zatim sa oštećene dionice ukloniti cijelu željezničku kompoziciju od šesnaest teretnih vagona, nakon toga popraviti oko 700 metara pruge između Priboja i Bistrice na Limu i najzad izvršiti kontrolu pre puštanja u saobraćaj.

Infrastruktura željeznice Srbije još jednom se izvinjava putnicima i korisnicima usluga zbog promjena u organizaciji saobraćaja vozova na barskoj pruzi tokom prethodna dva dana.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana