MUP Srbije: Nema konkretnih saznanja o mogućem ugrožavanju bezbjednosti krivokapićevih kćerki

Srna
MUP Srbije: Nema konkretnih saznanja o mogućem ugrožavanju bezbjednosti krivokapićevih kćerki

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je da je provjerama utvrđeno da ne postoje konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju bezbjednosti u Srbiji kćerki premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.

 “Uz to, srpska policija, s obzirom na to da je reč o štićenim ličnostima u Crnoj Gori, preduzima mere njihovog obezbeđenja dok borave u Beogradu i sa kćerkama Krivokapića ima redovan telefonski kontakt. One se do sada policiji nisu požalile da se osećaju ugroženo u Srbiji”, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Napominje se da je policija, nakon verbalne note Ambasade Crne Gore u Beogradu kojom je zatraženo preduzimanje mjera na njihovoj bezbjednosti, ponovo razgovarala sa kćerkama crnogorskog premijera i policijskim službenikom MUP-a Crne Gore i da niko od njih nije iznio konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju svoje bezbjednosti.

MUP Srbije ističe da je zatražio i mišljenje od bezbjednosnih službi, te da je nakon provjera konstatovano da ne postoje konkretna saznanja koja bi ukazala na mogućnost ugrožavanja bezbjednosti Krivokapićevih kćerki.

“Srbija je bezbedna zemlja i policija je tu da brine o bezbednosti svakog građanina. Smatramo da je neozbiljno i tendenciozno da ukoliko se osećaju nebezbedno, kćerke crnogorskog premijera to prvo saopšte medijima, a da pritom ne obaveste policiju”, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Kćerke premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića uputile su juče medijima saopštenje u kojem su navele da se, nakon pisanja pojedinih beogradskih tabloida i “hajke koja je pokrenuta” na njihovu porodicu, a od juče i na njih dvije lično, ne osjećaju sigurno i da su o svemu obavijestile crnogorske institucije koje se bave bezbjednošću.

One su navele da je “strašno da ih neko tjera da napuste Srbiju”, te da se trenutno nalaze u Crnoj Gori, a da će odluku o tome da li će “napustiti Srbiju i Beograd” donijeti nakon konsultacija sa porodicom i službama koje u Crnoj Gori procjenjuju njihovu bezbjednost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana