MUP Srbije: Grbović odbio da policiji da izjavu

Srna
MUP Srbije: Grbović odbio da policiji da izjavu

BEOGRAD - Lider Pokreta slobodnih građana /PSG/ Pavle Grbović odbio je da dođe u policijsku stanicu i da izjavu nakon icidenta tokom današnjeg izbornog procesa u Zemunu, saopštio je MUP Srbije, gdje su, kako navode, iznenađeni uvredama Grbovića o navodnom neprofesionalnom postupanju policije u tom slučaju.

Iz MUP-a su istakli da je policija odmah po dobijanju saznanja o incidentu izašla na lice mjesta, da je sa svim učesnicima na licu mjesta obavljen razgovor i da su pozvani u policijsku stanicu kako bi dali izjavu.

"Naglašavamo da je Grbović odbio da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, jer, kako kaže, nema poverenja u policiju. On je potom sa stranačkim kolegama otišao u KBC Zemun, potom na konferenciju za novinare i još se nije odazvao pozivu da dođe u policijsku stanicu, što su ostali akteri incidenta učinili", navedeno je u saopštenju.

MUP je apelovao da se svi učesnici u izbornom procesu ne koriste u političkoj borbi profesionalno, na zakonu zasnovano, postupanje policije.

MUP je ranije danas saopštio da preduzima sve mjere i radnje kako bi rasvijetlili okolnosti incidenata koji su se dogodili tokom današnjeg izbornog procesa u beogradskoj opštini Zemun u kom je učestvovao Grbović.

Naveli su i da se intenzivno radi na rasvjetljavanju svih okolnosti i identifikovanju osobe koja je danas u Čačku napala poslanika Srpske napredne stranke Bratislava Jugovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana