Mučki napad na Aleksiće zabrinuo sve Srbe u Gračanici

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD - Brutalni napad na Dušanku i Dragana Aleksića iz Gračanice onespokojio je i duboko zabrinuo sve Srbe koji žive u ovom srpskom mjestu, ali i na čitavom Kosmetu, posebno imajući u vidu da je srpski narod u ovom dijelu pokrajine veoma često bio na meti albanskih ekstremista i huligana, sopšštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su podsjetili da su Aleksići, kojima su konstatovane brojne povrede, napadnuti u svojoj kući koja se nalazi u blizini manastir Gračanica.

“Do ovog napada, čiji se detalji još utvrđuju, došlo je neposredno nakon što je u Starom Gracku prvo vezan i pretučen Srbin Dejan Radić, koji je potom opljačkan, što ukazuje na seriju napada na naš narod, posebno na centralnom Kosovu i Metohiji”, ukazali su iz Kancelarije.

U saopštenju je navedeno da ovakav slijed događaja još jednom upućuje na to da bezbjednost mora biti prioritet u srpskim sredinama.

“Zato očekujemo da budu rasvetljeni svi detalji ovog nezapamćenog događaja”, poručili su iz Kancelarije.

Dragan i Dušanka Aleksić pretučeni su i opljačkani oko ponoći u porodičnoj kući u Gračanici, gđe ih je pronašla komšinica, koja ih je prevezla u lokalnu bolnicu, iz koje su zbog brojnih povreda glave prebačeni u bolnicu u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana