Moraju da daju sve za Srbiju: Vučević predložio sastav Vlade

SRNA
Moraju da daju sve za Srbiju: Vučević predložio sastav Vlade

BEOGRAD - Mandatar za sastav nove vlade Srbije Miloš Vučević predložio je Skupštini sastav svog kabineta čiji članovi će, kako je rekao, uvijek morati da budu spremni da čuvaju nacionalne i vitalne interese.

Vučević je pozvao na jedinstvo i slogu, naglasivši da onaj ko ne bude u mogućnosti da bude time vođen i ne pobjeđuje za Srbiju nije dostojan ministarskog zvanja.

On je rekao da od svih članova Vlade Srbije traži da ne štede svoje snage jer svakog dana moraju da budu spremni da daju sve za svoju otadžbinu.

Prijedlog Vučevića je da Siniša Mali bude prvi potpredsjednik vlade i ministar finansija, Ivica Dačić, potpredsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, Irena Vujović, potpredsjednik vlade i ministar zaštite životne sredine, a Aleksandar Vulin potpredsjednik vlade.

Aleksandar Martinović predložen je za ministra poljoprivrede i vodoprivrede, Adrijana Mesarović za ministra privrede, Goran Vesić za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dubravka Đedović-Handanović za ministra rudarstva i energetike, Tomislav Momirović za ministra unutrašnje i spoljne trgovine, Maja Popović za ministra pravde, a Jelena Žarić-Kovačević za ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Prijedlog je da Tomislav Žigmanov bude ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Bratislav Gašić ministar odbrane, Marko Đurić ministar spoljnih poslova, Tanja Miščević ministar za evropske integracije, Slavica Đukić-Dejanović ministar prosvjete, Zlatibor Lončar ministar zdravlja.

Takođe, Nemanja Starović je predložen da bude ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a Milica Đurđević-Stamenkovski ministar za brigu o porodici i demografiju.

Vučević je za ministra sporta predložio Zorana Gajića, za ministra kulture Nikolu Selakovića, za ministra za brigu o selu Milana Krkobabića, za ministra nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenu Begović, a za ministra turizma i omladine Husein Memić.

Dejan Ristić predložen je da bude ministar informisanja i telekomunikacija, a Darko Glišić ministar za javna ulaganja.

Za ministre bez portfelja preloženi su Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura.

Vučević je na kraju gotovo troipočasovnog izlaganja pročitao zdravicu kralja Milana Obrenovića upućenu Srbiji. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana