Momirović: Priština ima podršku za blokadu srpske robe

Srna
Momirović: Priština ima podršku za blokadu srpske robe

BEOGRAD- Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović rekao je da Priština ima jaku podršku za blokadu robe iz centralne Srbije na prostoru Kosova i Metohije.

Momirović je istakao da Priština dvije godine blokira CEFTA sporazum, a godinu dana trgovinu srpskim proizvodima na prostoru južne srpske pokrajine.

-Očigledno je da oni ipak imaju jaku podršku za takvu politiku, jer nemojmo zaboraviti da je (samoproglašeno) Kosovo protektorat, gde vrhovnu vlast nema prištinska vlada nego Kfor - rekao je Momirović za RTS.

On je ukazao da mnoge kompanije iz Srbije zbog blokade Prištine više ne mogu da sarađuju sa albanskim partnerima, iako su to činile decenijama.

-To se dešava prvi put u istoriji, jer su i za vreme rata Srbi i Albanci poslovali. Sada niko više ne priča o toj trgovinskoj blokadi, jer smo zbog nje na pragu humanitarne katastrofe -, naveo je Momirović.

Prema njegovim riječima, teško je pričati i o trgovinskim efektima i o šteti po privredu kada je očigledan pritisak da se ljudi isele.

-Već šest meseci imamo jako agresivnu politiku prema našem narodu sa očigledno samo jedinim ciljem, a to je da se narod sa Kosova i Metohije protera - naglasio je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana