Mladićima pretučenim u Gračanici određen pritvor

Tanjug
Mladićima pretučenim u Gračanici određen pritvor

GRAČANICA – Mladićima Andriji i Mihajlu Miciću koje su sinoć pretukli pripadnici tzv. kosovske policije određeno je zadržavanje od 48 sati zbog navodnog napada na policajce.

Dvojica povrijeđenih mladića su u bolnici i dalje im se ukazuje pomoć i nadgleda njihovo zdravstveno stanje, potvrđeno je RTS-u u bolnici u Gračanici.

Prema riječima advokata, tužiteljka ga nije obavijestila o mjeri pritvora, a pritvorenog mladića prema zakonu nakon ove mjere sutra moraju izvesti pred istražnog sudiju.

-Mislim da je ovo mjera zastrašivanja, za koju nema razloga. Zadržavanje u pritvoru se određuje za teža krivična dela, a ne za nevezivanje pojasa. Ovo je za mene neshvatljivo - rekao je Marković. On je dodao da je tužiteljka iz Prištine, nakon uzimanja izjave od Andrije Micića, rekla da on može otići na ljekarski pregled, jer ima problema sa krvnim pritiskom, te da će poslije toga biti pušten kući.

Međutim, porodica mladića je advokata jutros obavijestila da je nakon pregleda on ipak zadržan u pritvoru.

Mladići su prebijeni u samom centru Gračanice, na očigled slučajnih prolaznika, samo zato što su zatražili da se policijska kazna za saobraćajni prekršaj napiše na srpskom jeziku.

 Na to je jedan od policajaca uzvratio: “Znaš li ti gdje živiš?” i počeo da ih udara, nakon čega su mu se u prebijanju pridružila još dvojica kolega.

Iz kosovske policije navode da su srpski mladići osumnjičeni za napad na dvojicu policajaca u Gračanici kojima je ukazana medicinska pomoć.

-Dvojica osumnjičenih su uhapšeni jer su ometali i fizički napali dva policajca dok su obavljala službenu dužnost, a koja su pri tome povrijeđena i ukazana im je medicinska pomoć - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su na lice mjesta izašle policijske jedinice i da je tužilac osumnjičenima odredio zadržavanje do 48 sati.

Uhapšenim je, kako je navedeno, ukazana ljekarska pomoć u pratnji policijske patrole.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana