Mještani Štrpca traže veće prisustvo policije i Kfora

Srna
Foto: Kosovo Onlajn

BEOGRAD - Opštinski Odbor za bezbjednost u Štrpcu zahtijeva da policija poveća prisustvo u selu Donja Bitinja, a od Kfora da pojača svoje patrole, nakon što je Albanac u tom selu nedavno ispalio više hitaca iz vatrenog oružja i položio vijenac na zid jedne srpske kuće.

Sa sjednice Odbora je zatraženo pojačno prisustvo snaga bezebjednosti uzimajući u obzir prethodni slučaj koji se dogodio 6. januara 2023. godine, kada je došlo do ranjavanja Stefana i Miloša Stojanovića u selu Gotovuši.

Kao preventivno djelovanje i buđenja svijesti javnosti,

očekuje se da sve relevatne institucije preduzmu potrebne korake radi sprečavanja ponavljanja sličnih incidenata.

“Pozivamo i sve predstavnike međunarodnih misija na Kosovu da shvate ozbiljnost kontinuiranih ugožavanja života i bezbednosti građana opštine Štrpce i da tim povodom učine sve kako bi se obezbedilo sigurno okruženje za sve građane”, navodi se u zaključcima.

U tekstu se ističe da opština Štrpce važi za primjer multietničnosti i suživota na Kosovu i posljednji incidenti ukazuju na to da su oni proizvod đelovanja lica koja nisu stanovnici opštine Štrpce, javio je RTS.

Komandir Policijske stanice Štrpce rekao je ranije da lice koje je pucalo iz vatrenog oružja nije stanovnik ove opštine, već da je u alkoholisanom stanju došlo iz pravca Prizrena.

Ovo lice je uhapšeno, a u policiji je priznalo da je “ispalilo nekoliko hitaca u vazduh iz rastrojstva”. Slučaj je proslijeđen tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana