Mjesec od upada tzv. kosovske policije u srpske institucije

Tanjug
Mjesec od upada tzv. kosovske policije u srpske institucije

BEOGRAD - Prije mjesec dana tzv. kosovska policija je upala u zgrade srpskih institucija na sjeveru AP KiM, onemogućavajući zaposlenim Srbima da rade, a ostalima da obave administrativne poslove kao što je upis rođenih ili umrlih i da dođu do potrebnih dokumenata i uvjerenja.

Prištinski specijalci upali su 30. avgusta u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj su se nalaze prostorije PIO Fonda, Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad. Tzv. kosovska policija upala je tada i u prostorije Instituta za srpsku kulturu u Leposaviću.

Ovaj jednostrani i protivpravni potez Prištine dodatno je, nakon zabrane ulaska robe iz centralne Srbije na AP KiM, ukidanja dinara i zatvaranja filijala Poštanske štedionice i Pošte Srbije, otežao položaj srpskog naroda u AP Kosovo i Metohija. Vlada Srbije usvojila je 14. septembra paket pravnih i ekonomsko-socijalnih mjera u cilju zaštite prava Srba i vitalnih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, kao i operativni plan za realizaciju određenih mjera u socijalno-ekonomskoj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana