Mitropolit Teodosije: Nisu uspjeli manastir Banjska prikazati kao nesveto mesto

Srna
Foto: SPC

BEOGRAD - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit raško-prizrenski Teodosije poručio je danas da oni koji su rukovođeni lošim namjerama nisu uspjeli da manastir Banjska prikažu kao nesveto mjesto, a sveštenstvo i monaštvo onakvima kakvim oni nisu.

”Neki su hteli da obesvete i prikažu sveštenstvo i monaštvo onakvim kakvim nisu, obećavajući dokaze i da će sve izneti. Ništa nisu izneli, jer nisu imali šta da iznesu, ali su imali loše namere i hteli su da ono što je Božje, što je sveto da prikažu kao nesveto, ali nisu uspeli”, rekao je mitropolit Teodosije.

On je u besjedi nakon liturgije u manastiru Banjska, koju je služio povodom hramovne slave, istakao da ovaj manastir nikada ljepše i svetije nije izgledao.

“Sveštenstvo i monaštvo treba da bude mudro, čvrsto, hrabro, postojano i da ne dozvoli nikakvim silama sveta da ih pomeri sa Božijeg puta kojim hodi”, rekao je mitropolit Teodosije, prenosi TV “Most”.

Mitropolit Teodosije je čestitao svim vjernicima praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

“Neka je srećan današnji praznik i neka vas Gospod blagoslovi. Nemojte gledati ni levo ni desno, ni u koga, samo u Gospoda u pravdu Božju i ono što je Božje u nama, nemojte dati ni za šta, ni za kakvu cenu u ovome svetu”, rekao je mitropolit Teodosije.

Manastrir Banjska, zadužbina srpskog kralja Milutina sa početka 14. vijeka, posvećen je Svetom Stefanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana