Mirović: Virus u Vojvodini odnio 63 života

Srna
Mirović: Virus u Vojvodini odnio 63 života

NOVI SAD - Presjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je danas u Novom Sadu da su od virusa korona u Vojvodini do sada preminule 63 osobe.

 “Od početka epidemije od virusa korona u Vojvodini su preminule 63 osobe i tu nema nikakvih obmana, prevara, niti pravljenja teorija zavera u javnosti. Za tim apsolutno nikad i niko u pokrajinskoj administraciji niti zdravstvenom sistemu nije imao, niti će imati potrebe”, rekao je Mirović na konferenciji za novinare, odgovarajući na novinarsko pitanje zašto se krije broj preminulih u Vojvodini od virusa korona.

On je dodao da su u protekla 24 časa, gledano na jučerašnji dan, u Vojvodini preminule dvije osobe od korona virusa.

“Dakle, svakog dana imamo u Vojvodini preminulih od virusa korona i to neće nikad niko da krije, niti za tim, ponavljam ima bilo kakve potrebe”, tvrdi Mirović.

Prema njegovim riječima, jučerašnji dan u Vojvodini bio najgori od početka epidemije jer je u jednom danu zabilježen rekordan broj od čak 162 zaražena
virusom korona.

“Od tog broja u Novom Sadu je juče zabeleženo 79 obolelih što pokazuje da je grad i dalje najugroženiji od infekcije virusa korona. Već danas imaćemo sa Gradskim štabom za vanredne situacije sastanak na kome ćemo razmotriti koje mere preduzeti da se situacija poboljša”, kaže novosadski gradonačelnik.

On navodi da se trenutno u Kliničkom centru Vojvodine liječe 254 pacijenta oboljela od virusa korona.

“Od tog broja 161 pacijent je iz Novog Sada, deset je iz Vrbasa, devet iz Zrenjanina, a ima ih i iz drugih gradova pokrajine. U celoj Vojvodini na današnji dan ima inače ukupno 1.621 aktivan slučaj infekcije virusom korona”, dodaje Miroović.

Prema njegovim riječima, od ukupnog broja aktivnih slučajeva zaraze u Vojvodini, najviše ih je u Novom Sadu 796 oboljelih, a slijede Vrbas 82, Sremska Mitrovica 85, Pančevo 108, Ruma 54, te druga mjesta u Vojvodini koja su takođe ugrožena virusom korona.

Kao dobru vijest pokrajinski premijer je naveo da su za gotovo sve javne zavode u Vojvodini obezbijeđene Pi-Si-Ar mašine, kao i druga laboratorijska oprema neohodna za testiranje ljudi na virus korona.

“U Vojvodini imamo osam laboratorijskih mesta gde testiramo građane na virus korona. To je izuzetno važno, jer je omogućilo da se na teritoriji porajine ne čeka duže od 24 časa da se dobiju rezultati testiranja”, rekao je na kraju Mirović.

Konferencija je održana u na platou ispred zgrade Pokrajinske vlade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana