Mirković pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od 12 godina zbog ubistva

Tanjug
Mirković pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od 12 godina zbog ubistva

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Vasilija Mirkovića na kaznu zatvora od 12 godina, jer je ispred ugostiteljskog objekta u Obrenovcu 23. decembra 2018. godine nanio više uboda nožem Stefanu Lazareviću, koji je od povreda preminuo.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, kojom je Mirković osuđen za krivično djelo ubistvo, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu suda.
     
Mirković je proglašen krivim jer je nakon verbalnog sukoba, Lazarevića više puta udario zatvorenom šakom desne ruke u predelu glave i tijela.

Nakon toga osuđeni je nožem Lazarevića ubo pet puta i nanio mu povrede od kojih je preminuo u Domu zdravlja Obrenovac, dok je okrivljeni napustio lice mjesta.

Kako su prijatelji ubijenog Stefana Lazarevića tada ispričali, radio je kao konobar u lokalu ispred kog je kobne noći ubijen.

Navodno, vlasnik kafane je bio njegov stric i on je te večeri došao da mu pomogne.

„Svjedoci su ispričali da je sve počelo kada se Lazarević posvađao sa momcima koji su bili za jednim od stolova i da su potom svi izašli napolje gde se rasprava među njima, koja je prerasla u tuču a završila se kobno, i nastavila” otkrili su izvori iz istrage.

Navodno, u trenutku kada je Lazarević ubijen, njegova supruga bila je u petom mjesecu trudnoće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana