Milorad Veljović - Prioritet sporne privatizacije

Agencije
Milorad Veljović - Prioritet sporne privatizacije

Beograd - Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da će prioritet policije ubuduće biti borba protiv kriminala i korupcije i rad na ispitivanju 24 sporne privatizacije, prenosi Tanjug.

On je na prvoj konferenciji za novinare, pošto je ponovo izabran na funkciju direktora policije, rekao i da očekuje da ti predmeti budu završeni do kraja godine.

Veljović je kazao da je policija preuzela obavezu ispitivanja tih privatizacija i poručio da u tom radu neće biti pošteđenih ni privilegovanih.

On je rekao da očekuje da će do kraja godine ti predmeti biti završeni, ne želeći da prejudicira rezultate rada na njima.

Prema njegovim riječima, prioritet će biti i da policija bude što bolje opremljena i obučena.

Veljović je poručio da je njegova obaveza i da će nadalje  raditi na depolitizaciji policije i da ona bude što više odvojena od politike. On je naveo da će policija raditi po zakonu i da će se potruditi da policija uvijek bude otvorena za javnost jer nema šta da krije.

Veljović je rekao da sa premijerom Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem nikada nije imao problema.

- To što je neko van direkcije policije, van ministarstva unutrašnjih poslova, a možda i u okviru ministarstva i policije, pokušao da pravi veštački sukob, to je problem tih ljudi i to će vrlo brzo isplivati - kazao je Veljović.

Upitan o spekulacijama da je bilo političkim pritisaka u vezi sa izborom direktora policije, on je istakao da na njega nije bilo nikakvih pritisaka a da on sam sigurno nije pokušavao da lobira u vezi sa bilo čim. Veljović je zahvalio onima koji su imali povjerenja u njega i u to da može da nastavlja da obavlja posao direktora policije u interesu građana.

Na pitanje u vezi sa dugim trajanjem procesa izbora direktora Veljović je rekao da je to ipak mjesto koje zaslužuje da se "ne lomi preko kolena".

Veljović je naveo da je njegov posao da policija i direkcija policije budu ti koji će doprinijeti da Ministarstvo unutrašnjih poslova bude najbolje ministarstvo i ima poziciju i ulogu koja mu pripada.

- Ako ja radim dobro svoj posao, sigurno će i ministar biti dobar ministar, ako ja i direkcija policije ne radimo dobro svoj posao, onda smo svi u problemu, a pre svega ja - kazao je Veljović.

Veljović je u četvrtak reizabran na sjednici vlade na funkciju direktora policije sa mandatom od pet godina.

Mediji su ranije naveli da je konkursna komisija MUP-a odabrala Veljovića kao jedinog kandidata za direktora policije. RTS je prenio da je kadrovska komisija Vlade na prijedlog premijera i ministra policije Ivice Dačića potvrdila da je Veljović kandidat za direktora policije.

Sa izborom novog direktora policije se kasnilo, a mediji su u nekoliko navrata pisali o tome da je ime novog direktora bilo "kamen spoticanja" između dvije vladajuće stranke SNS i SPS.

Šarić

Milorad Veljović je kazao da je jedan od prioriteta i njega kao direktora policije i Ministarstva unutrašnjih poslova da odbjegli narko-bos Darko Šarić bude priveden pravdi. On je rekao da se za Šarićem intenzivno traga, da postoje određena saznanja i napredak, ali da ne želi da o tom slučaju ništa prejudicira. Prema njegovim riječima, želja je čitavog ministarstva i policije da taj čovjek bude izveden pred lice pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana