Miljković ispitivao svjedoka zločina u Surduku: "Zar možete reći da je goreo čovek?"

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iskazom svjedoka nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Odgovarajući na pitanja Miljkovića, u vezi s navodima optužnice da su pripadnici Belivukove grupe spalili tijelo Gorana Mihajlovića u dvorištu kuće u Surduku,  današnji svjedok Verica P. rekla je da misli da ne bi mogla da prepozna muškarca s kojim je pričala jednog dana u Surduku, gdje živi od 2012. godine, kada ga je vidjela, s još dvije osobe u daljini, kako pale nešto u buretu. 

Ona je rekla i da je stajala na metar ili dva od te vatre.
   
Miljković je postavljao pitanja svjedoku, te je pitao da li je moguće da je u tom buretu zapaljen čovjek, a to pitanje sudija nije dozvolila.

Vidjela je da je to kontrolisana vatra i da grančice vire iz bureta, a pored se nalazila i voda kako bi ugasili vatru ako se rasplamsa, precizirala je ona.
   
Sa jednim muškarcem je, kako je rekla,  pričala, a on je imao teget kombinezon, bio je visok i kako je kazala "šlank".
   

Ona tvrdi da joj je taj muškarac objasnio da su plac kupili novi vlasnici i da su njih angažovali da očiste to dvorište, pa je dodala da je taj muškarac sa kojim je pričala bio vrlo ljubazan, kao i da su lijepo očistili pa je "htjela da im traži vizit kartu da i njoj očiste dvorište".
     

Verica P. je navela da se u dvorištu nalazio i neki automobil pik-ap ili manji kamion.
     

Belivuk svjedoku nije postavljao pitanja, a okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je u svom iskazu rekao da je upravo Belivuk pričao sa njom, kao i da je tada Belivuk rekao "da je prišla malo bliže morali bi da ubijemo nju".
   

Miljković je zatim sudu predočio neslaganja u iskazi Spasojevića i ovog svjedoka. 
 
Prema navodima iz optužnice pripadnici ove grupe su Gorana Mihajlovića prvo otrovali u kući u Ritopeku, a potom njegovo tijelo spalili u dvorištu kuće u Surduku.
   
Sudija je zatim nastavila sa prikazivanjem pisane dokumentacije, što je započela na jučerašnjem suđenju. 

Branioci optuženih Milovana Tadića, Aleksandra Vučeljića i Nemanje Lakićevića su predložili da se njihovim branjenicima ukine pritvor ili zameni blažom mjerom.

Advokat Dalibor Katančević, branilac Nemanje Lakićevića je predložio je sudu  50.000 evra kao jemstvo  za Lakićevića.

Branilac Miljana Perendija je za Filipa Ivanovskog tražila da mu se ukine mjera zabrane napuštanja boravišta, odnosno da mu se ukine ta mera i odredi zabrana napuštanja Srbije.
       

Advokat Sanja Ćeriman predložila je sudu da Vladi Georgijevu ukine meru zabrane napuštanja boravišta kao i da im se automobili koji su privremeno oduzeti od njih vrate.
     

Branilac Mijata Simeunovića Ivana Ostojić je zatražila od suda da se njenom branjeniku ukine mera zabrane napuštanja boravišta.
Tužilac se protivio svim predlozima branilaca. 

Sudija je odredila pauzu kako bi donela odluku o predlozima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana