Miljković: DNK tragovi ubijenih podmetnuti u kući u Ritopeku

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD – Marko Miljković, optuženi član grupe Veljka Belivuka, danas je u nastavku suđenja toj grupi ponovio svoje tvrdnje da su DNK tragovi pronađeni u kući u Ritopeku, za koje tužilaštvo tvrdi da su tragovi ubijenih muškaraca, podmetnuti.

Miljković smatra da se ne može samo na osnovu tih DNK dokaza zaključiti da su lica ubijena, odnosno da su mrtva.

Komentarišući fotografije sa aplikacije „Skaj“ ubijenih muškaraca, za čija se ubistva terete pripadnici ove kriminalne grupe, tvrdi da su foto-šopirane i tražio je njihovo vještačenje.

On je najprije pričao o sporazumima koje su sklopili okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić, te je naveo da je Hrvatin pisao šest mjeseci u svesku svoje priznanje.

U toj svesci i na suđenju, kako je rekao Miljković, on je priznao da je prodavao drogu i da je prenosio oružje, za koja djela on nije ni optužen ni oslobođen, tvrdi Miljković.

Miljković je naveo da je Hrvatinov sporazum falsifikovan, jer u njemu piše da je od njega oduzeto 10.000 evra, a na suđenju, na Miljkovićevo pitanje da li je od njega oduzet novac, rekao je da nije.

Zbog toga je, kako tvrdi, podnio krivične prijave protiv sudije koja je potpisala sporazum, tužioca i Hrvatina.

Za Spasojevića je prokomentarisao da je u pritvoru pokušao da izvrši samoubistvo i da je plakao, dok sad glumi „hrabrišu“.

Miljković je za Lalića naveo da to što je on pričao „ima samo u snovima“, dodajući da mu čak ni tužilac nije vjerovao jer nije pokrenuo postupak za ubistva o kojima je on pričao, kao što su ubistva dvojice vlasnika „Pink“ taksija i Mirka Kojića.

Kada je riječ o planiranju atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Miljković je istakao da je Lalić naveo da su taj atentat planirali da izvrše puškom koju Lalić nikad nije vidio.

On se osvrnuo i na Lalićeve navode da su pripadnici ove grupe planirali terorističke napade na tržne centre i istakao da bi oni (pripadnici grupe) bili „moroni“ kada bi dizali u vazduh tržne centre u koje idu njihova djeca.
Miljković je predložio sudu da kao svjedoke ispita Milinka Brašnjovića, Dušana Jovanovića i Mladena Lazarevića kako bi se ispitala vjerodostojnost iskaza okrivljenih-saradnika.

Pripadnici grupe optuženi su za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića zvanog Goksi, Milana Ljepoje, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića./n

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana