Milenković povrijeđen prilikom hapšenja, protestna šetnja u Kosovskoj Mitrovici

Srna, Tanjug
Milenković povrijeđen prilikom hapšenja, protestna šetnja u Kosovskoj Mitrovici

PRIŠTINA - Srbin Milun Milenković zadobio je povrede prilikom hapšenja u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, potvrdila je danas policija privremenih prištinskih institucija.

Iz policije su saopštili da su tokom jučerašnje akcije hapšenja Milenkovića, trenera u kik boks klubu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, povrijeđena i četiri policijca.

-Osumnjičeni je prilikom hpšenja pružao otpor, pri čemu je povređen policajac. Osumnjičeni je takođe zadobio povrede - navedeno je u u saopštenju.

Poslije hapšenja, kako ističu iz policije, izvršen je napad na policijska vozila i tom prilikom su povrijeđena tri policajca, a tri vozila su oštećena.

Policija tvrdi da je u kasnim poslijepodnenim časovima prijavljen još jedan napad u sjevernom dijelu grada, odnosno da su kamenovana četvorica policajaca, ali da niko nije povrijeđen samo je na policijskom vozilu pričinjena materijalna šteta.

Nebojša Vlajić, advokat Miluna Milenkovića, izjavio je da je hapšenje njegovog branjenika bilo izuzetno brutalno i sprovedeno tako da zastraši zajednicu.

-Oni žele to da postignu, ali sumnjam da su uspeli - rekao je Vlajić.

Prema njegovim riječima, Milenković se tereti za tri krivična djela i to za terorizam, napad na lica pod međunarodnom zaštitom i nasilno ugrožavanje ustavnog uređenja, prenose beograski mediji.

-Milun apsolutno nije uradio ništa loše i on nema zbog čega da odgovara. Ja sam tražio od javnog tužioca da predstavi dokaze na osnovu kojih tereti Miluna i to se do sada nije desilo -naglasio je Vlajić.

Situacija u opštinama na sjeveru Kosova i Metohije danas je mirna. Incidenata nema iako Srbi 17. dan nastavljaju mirne proteste tražeći prvenstveno da se povuku priapdnici ROSU policije i da se zabrani ulazak nelegalnih albanskih gradonačelnika u opštinske zgrade.

 Nekoliko hiljada građana sjevera Kosova i Metohije, okupilo se na protestnoj šetnji, u znak podrske Milunu Lunetu Milenkoviću.

Protest su predvodili članovi kik boks kluba, noseći osvojene trofeje, dok su građani skandirali "Lune, Lune".

Građani su se od centra Kosovske Mitrovice uputili prema glavnom Ibarskom mostu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana