Mihajlović: Nema kompromisa sa onima koji su se obogatili na struji u uglju

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je da su ona i ministarstvo na čijem je čelu smetnja onima koji su se obogatili na uglju, struji, nestručnosti i neradu, te poručila da sa takvima neće biti kompromisa.

Mihajlovićeva je za Televiziju "Hepi" rekla da je njen zadatak da uspostavi stabilnost elektroenergetskog sistema države i da vjeruje da će novi direktor "Elektroprivrede Srbije" /EPS/ izvršiti potpuno drugačiju organizaciju u tom javnom preduzeću.

Ona je naglasila da su EPS i "Elektromreže Srbije" državna preduzeća, zbog čega su dužna da realizuju energetsku politiku države, ukazujući da moraju da se poštuju procedure, pravila i zakoni. Na pitanje kako komentariše optužbe dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora EPS-a Milorada Grčića da će, ukoliko ona ostane na funkciji i dan poslije izbora, elektroenergetski sistem biti osuđen na smrtnu kaznu, Mihajlovićeva je rekla da Grčić kao građanin može da priča šta hoće, ali da mora da položi račune o tome šta je radio.

"U decembru smo imali ozbiljan kolaps u elektronergetskom sistemu i od tada Srbija uvozi struju po visokim cenama. Zato su potrebne promene unutar EPS-a kako bismo imali stabilne kopove i stabilan elektroenergetski sistem", navela je Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana