Mihailović ponovo osuđen na 4 godine za Ibarsku

Tanjug
Mihailović ponovo osuđen na 4 godine za Ibarsku

BEOGRAD- Viši sud u Beogradu danas je osudio Nikola Mihailovića (30) iz okoline Lazarevca, na kaznu zatvora od četiri godine, zbog teške saobraćajne nesreće koju je pijan izazvao 9. avgusta 2019. godine na Ibarskoj magistrali, a u kojoj je poginulo četvoro mladih, a četvoro je teže i lakše povređeno.

Takođe, njemu je izrečena i mjera bezbjednosti zabrane upravljanja motornim vozilom od četiri godine. Tužilaštvo će uložiti žalbu na ovu presudu, potvrđeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ova druga prvostepena presuda je ista kao i prva koju je Apelacioni sud ukinuo i naložio da se suđenje ponovi pred prvostepenim sudom. Na ovu presudu pored tužilaštva i okrivljeni i njegovi branioci imaju pravo da ulože žalbu.

Mihailović je optužen da je 9. avgusta 2019. godine oko jedan sat posle ponoći vozio "BMV" sa 1,36 promila alkohola u krvi, i na Ibarskoj magistrali kod mesta Županjac i udario u taksi "dačiju" krećući se brzinom od najmanje 117,3 km/čas, na mestu gde je brzina saobraćajnim znakom ograničena na 50 km/cas. Tada su poginuli njegova saputnica iz BMV-a Katarina Ivanković (20), i troje iz "dačije" - vozač Aleksandar Savatić (22) Ðorđe Belušević (22) i Ðorđe Subotić (19).

Teško je povređen maloletni Stefan S, koji je bio u "dačiji" a u "BMV-u" teške povrede zaobili su Stefan Matović i Kristina Vasiljević, dok je lakše povređen Stefan Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana