Masovna tuča u Kosovskoj Mitrovici, privedeno pet ljudi, suspendovano pet policajaca

Srna
Masovna tuča u Kosovskoj Mitrovici, privedeno pet ljudi, suspendovano pet policajaca

KOSOVSKA MITROVICA - Pet lica je privedeno, a pet policajaca suspendovano na 72 časa zbog masovne tuče koja se dogodila u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, rekao je danas Srni portparol Kosovske policije za region Sjever Branislav Radović.

On je naveo da se tuča dogodila juče u 12.50 časova u Ulici kralja Petra, na šetalištu, u bašti kafića "Soprano".

- Policija je privela lica čiji su inicijali N.B. (41), N.B. (34), A.B. (27), A.B. (23) i M.B. od kojih je četvoro zatražilo lekarsku pomoć jer su zadobili lakše telesne povrede - rekao je Radović.

On je naveo da je, prema odluci nadležnog tužioca, slučaj okarakterisan kao narušavanje javnog reda i mira, a svi privedeni su poslati kućama i protiv njih će biti pokrenute određene zakonske mjere.

Radović je istakao da je odlukom direktora Regionalne direkcije Sjever Nenada Đurića, pet policajaca suspendovano na 72 časa zbog nesavjesnog reagovanja i nepostupanja po ovlaštenjima u sprečavanju narušavanja javnog reda i mira i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak.

Suspenzija je uslijedila pošto je na društvenim mrežama objavljen snimak tuče na kome se vidi policija koja ne reaguje niti preduzima bilo kakve aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana