Martinović prekinuo štrajk glađu, Obradović i dalje štrajkuje

Srna
Martinović prekinuo štrajk glađu, Obradović i dalje štrajkuje

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke /SNS/ u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović saopštio je danas da prekida štrajk glađu kako bi se smanjile tenzije.

Martinović, koji je u nedjelju stupio u štrajk glađu nezadovoljan što Tužilaštvo ne procesuira one koji su u petak, 8. maja, fizički napali i povrijedili poslanika Marijana Rističevića ispred Skupštine Srbije, rekao je da ipak nije zadovoljan saopštenjem Tužilaštva o tom događaju.

"Mislim da je ovo saopštenje moralo da bude mnogo oštrije i da je trebalo mnogo jasnije definisati šta se zapravo desilo tog 8. maja. Želim da verujem da će u daljem toku postupka nadležno javno tužilaštvo postupak voditi u skladu sa zakonom", rekao je Martinović na konferenciji za novinare.

Martinović je jedan od četvoro narodnih poslanika iz različitih partija koji su od nedjelje, 10. maja, iz različitih razloga započeli štrajk glađu, a treći je koji je odustao od štrajka.

Štrajk glađu juče su prekinuli samostalni poslanik Miladin Ševarlić i poslanik SNS-a Sandra Božić, dok je u štrajku i dalje lider opozicione stranke Dveri Boško Obradović.

Ševarlić je prvi stupio u štrajk glađu na stepenicama Doma Narodne skupštine Srbije, navodeći kao razlog navodnu izdaju Kosova i Metohije.

Njemu se potom pridružio Obradović koji je odlučio da štrajkuje glađu zbog "sveukupne loše situacije u zemlji", te zbog izbornih zakona koji se mijenjaju u izbornoj godini.

Potom su i poslanici vladajućeg SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić izašli ispred Skupštine i stupili u štrajk glađu nezadovoljni što Tužilaštvo ne procesuira odgovorne za prošlonedjeljni fizički napali na poslanika Rističevića ispred Skupštine Srbije.

Tužilaštvo je u međuvremenu reagovalo i saopštilo da su podnesene krivične prijave povodom incidenta ispred Skupštine Srbije u petak, 8. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana