Marfi: Akcije Kurtija nepotrebno ugrožavaju američke i druge NATO trupe na KiM

Tanjug
Marfi: Akcije Kurtija nepotrebno ugrožavaju američke i druge NATO trupe na KiM

VAŠINGTON - Američki senator iz redova demokrata Kris Marfi izjavio je da akcije premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nepotrebno ugrožavaju američke trupe i druge snage NATO-a na Kosovu i Metohiji.

Marfi je u intervjuu Atlantskom savjetu rekao da su odluke Kurtija na sjeveru KiM u posljednjih 30 dana dovele američke i NATO trupe u nepotrebnu opasnost.

Marfi je istakao da to neće donijeti ništa dobro Prištini u vezi sa međunarodnim fondovima, kao i sa finansijskom pomoći američkog Kongresa, prenio je Reporteri.

-Poruka je jednostavna, moji birači neće biti toliko voljni da šalju novac u region, osim ako ne vide da lideri preduzimaju razumne korake neophodne za održavanje mira - rekao je Marfi. Američki senator je ukazao da je bilo nepotrebno da se poslije lokalnih izbora na sjeveru KiM, koje su Srbi bojkotovali, gradonačelnicima Albancima omogućava pristup opštinskim zgradama, iako je, kako je naveo, Priština znala da će to pokrenuti reakciju koja će na kraju postati nasilna. Marfi je istakao da je sada potrebno vraćanje na put normalizacije odnosa Beograda i Prištine i da je potrebno osnivanje ZSO.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana